Hoofdpijn en Ogen

Ik heb ook wel eens hoofdpijn. En dan ga ik het ook slechter zien. Ik heb ook erg lang gezocht naar wat daar nu in mijn geval de oorzaak van is. En voor mij geldt dat het vooral door mijn voeding komt. Ik ga slechter eten als ik me emotioneel niet lekker voel. En het gevolg van slechter eten is dat ik hoofdpijn krijg. En dan zijn er voedingsmiddelen die ik vrij straffeloos kan eten en degene waar ik hoofdpijn van krijg. En ik krijg hoofdpijn van GLUTEN en van een reep pure chocolade (Ja, chocolade is ook vrouwen voedsel, moet ik als man gewoon vanaf blijven:-). Het is net of er een quotum in mijn systeem zit. Ik kan wat gluten hebben maar tot een bepaalde grens. Dan gaat het mis en heb ik 3 dagen hoofdpijn.

Waar ik lang mee puzzelde was hoe het dan kwam dat als ik gezond ging eten, ik soms ook hoofdpijn kreeg. Of hot yoga, sauna bezoek of gewoon hardlopen, kon ook hoofdpijn opleveren. Na erg vaak hoofdpijn te hebben gehad, is het me duidelijk. Als het emmertje met gluten overloopt in mijn systeem, krijg ik hoofdpijn. Als ik ga ontgiften, gaat mijn lichaam het nog niet volle emmertje leegmaken met het gevolg dat ik hoofdpijn krijg. En genoemde activiteiten maken dat ik ga ontgiften. Door me te verdiepen in het vetdieet ben ik daar achter gekomen. Niet dat ik nu op een vetdieet zit, maar dat was wel erg vaak glutenvrij per ongeluk.

Duuuusssss, geen brood meer, geen biertje meer. Jammer want dat vind ik allemaal erg lekker. Bovendien zit in bier nog alcohol ook en daar merk ik vrij direct van dat ik een drogere huid krijg. Ik krijg kloven in mijn voet van alcohol en granen (gluten). Ik krijg psoriasis op mijn achterhoofd. Dat zie je niet want het zit onder mijn haar.

Maar er is tegenwoordig glutenvrij brood. Dat wordt zelfs bij je thuis afgeleverd of bij een afhaalpunt bezorgd. Je kan es een kijkje nemen op traindevie.nl.

En het verband met de ogen dan?

Nou, ik vermoed een paar dingen en ik voel ook iets. De hoofdpijn die ik heb zit vooral rechts op mijn voorhoofd/zijkant. Dat trekt mijn aandacht enorm daar naartoe. Dan kan ik mijn aandacht heel slecht bij de ruimte in mijn hoofd en of visuele cortex in mijn achterhoofd houden. Ik kan niet goed ontspannen. Mijn aandacht vernauwt zich en richt zich veel op de zeurende hoofdpijn. Dat leidt tot slecht zicht.

Waar ik op termijn nieuwsgierig naar ben, is of het iets met mijn haarvatenstelsel doet. Zodat de doorbloeding in mijn retina een klein beetje beter wordt. En door glutenvrij te leven er ook een betere opname zal zijn van voedingsstoffen. Die dan ook in mijn ogen terecht kunnen komen waardoor ik beter zal gaan zien.

Er is op internet best wel een en ander te vinden over het verband bloedvaten stelsel/hoge bloeddruk/cholesterol en gluten.

Verder ook interessant om te lezen:
https://www.oogartsen.nl/oogartsen/overige_oogziekten/hoofdpijn/