Straling en stress zijn beide vrij ontzichtbare sluipmoordenaars voor elke ziekte, ook voor Lyme; ontdoe je van beiden voor zover dat in je macht ligt.

Lyme gedijdt bij straling

Straling

De energie waar de Lyme zich mee voedt is op zich niet de straling die overal in de maatschappij nu eenmaal aanwezig is. Maar straling verzwakt je immuunsysteem direct. En daar maakt Lyme dankbaar gebruik van.

In mijn werk heb ik veel te maken met draadloze netwerken en andere stralingsapparatuur. Liever zou ik dat anders willen. Ik weet alleen nog niet hoe. Wat ik merkte is dat als ik op mijn Lyme hoogtijdagen voor een draadloze router/modem stond, de Lyme direct meer voelbaar was in mijn zenuwbanen. Ik voelde aan de zenuwen in mijn gezicht dat Lyme de feesttoeters en slingers uit de kast begon te halen en in polonaise door mijn lijf ging lopen. Een van de bijkomstigheden van Lyme die vaak gehoord wordt, is dan ook dat “Lymies” gevoeliger worden voor draadloze apparatuur. Het zou wijs zijn om alle draadloze apparatuur uit je huis te verwijderen en dat wat van je omgeving komt zoveel mogelijk onschadelijk te maken.

Regelmatig heb ik getuige mogen zijn van een spier-/kinesthetische test met straling als onderwerp. De spiertest wees altijd uit dat de spier zwak was in de buurt van straling en sterk als de stralingsbron werd weggenomen. En ik ben best sceptisch maar ik heb die test nooit zien falen.

Stress

Voor stress geldt eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als hierboven over straling. Zij het dat je ook stress kunt krijgen van bepaalde voeding, relaties die niet goed lopen, druk op het werk, financiën enzovoort. Voor zover je het kan en het in je vermogen ligt is het advies natuurlijk: oplossen. Als dat niet kan: vermijden. Lyme dwingt je namelijk om voor jezelf te kiezen. En dat bedoel ik niet op een egoïstische manier, maar op een gezonde manier. Ook ik heb keuzes moeten maken. Een heel erg pijnlijke op relatiegebied, ik hield namelijk echt van haar, maar dit voelt heel veel beter. Ook heb ik een keuze op werkgebied gemaakt die me 500 euro netto per maand minder inkomen zou opleveren. Maar ik kon en wilde mijn integriteit niet opgeven.

Terug naar de Lyme Index