Je kunt vasten proberen of een afgeleide daarvan: urinetherapie. Dan drink je naast water ook je eigen urine op.

Vasten

Vasten op alleen water is een hele effectieve manier om van een aantal ziektes af te komen. Maar het verzwakt je ook behoorlijk. Het totale vasten op alleen water heb ik zelf niet geprobeerd om van Lyme af te komen. Ik heb niet het idee dat vasten voor iedereen geschikt is. En als manier om van Lyme af te komen: die verhalen zijn er wel op internet, maar ik heb er nog niemand over gesproken die er ervaring mee heeft. Ik zou het dus zelf niet aanraden.

Coen vam der Kroon Urine Therapie

Urinetherapie

Een heerlijk controversieel onderwerp. Hoewel het in oude tijden veel gebruikt werd om van allerhande ziektes af te komen, er stapels boeken over zijn geschreven en er best wat mensen zijn met persoonlijke ervaring, wordt urinetherapie met een afwerend schuin oog bekeken. Maar voor mij was het een uitmuntende gelegenheid om dit experiment aan te gaan. Ik had al vaker met urine therapie geëxperimenteerd. En het viel mij steeds op dat als ik mijn urine de hele dag door bleef circuleren, mijn energie hoog bleef, zonder iets anders te eten of drinken.

Nu kan ik je wel zeggen dat urinetherapie je na een dag of drie verhoogde energie en helderheid gaat geven. Dat het je langzaam schoonmaakt van binnen, lichter maakt en vrolijker. Het versterkt je immuunsysteem. En het werkt effectief tegen Lyme! Ik heb dagen gehad dat ik niet at, maar al mijn urine liet circuleren. Daar voegde ik dan vaak kruiden aan toe, zoals bijvoorbeeld astragalus, gember of ginseng. Ik heb het gevoel dat die kruiden dan effectiever werden omdat ze geënergetiseerd werden door mijn urine. De urine draagt mijn energie al, en de kruiden nemen die energie over zodat mijn lichaam de kruiden beter herkende en opnam.

Effectief is dus:

Om de hele dag je eigen urine te laten circuleren. Dat wat je uitplast, opvangen in een beker, de Lymekruiden toevoegen en het geheel opdrinken. In mijn ervaring werkte dat zeer effectief. Het beste is dan niet te eten, maar als je eet met urine therapie, laat dat dan groente en fruit zijn. Want ik kan je vertellen dat als je kaas, zout, bier, chips, koekjes enz gaat eten… het niet bepaald lekkerder wordt.

 

Ik weet het, ik ben me volledig bewust van dit vreemde praatje… maar ervaring is niet uit te wissen door “bah wat vies” of sceptische houdingen of argumentaties en boekenwijsheid. Het is ervaring wat “weten” wordt.

Terug naar de Lyme Index