Een goede ademhaling is belangrijk voor vitaliteit en energie en gezondheid. Bij een volledige ademhaling gebruik je je diafragma en buik. Daarmee stimuleer je de lymfe doorstroming. En lymfe doorstroming is essentieel voor het afvoeren van afvalstoffen uit je cellen. De doorstroming van de vloeistoffen rond de de ogen en vooral de lens is sterk afhankelijk van de lymfe. En daarmee voorkomt of draagt het sterk bij aan de genezing van staar!

Diafragma en Lymfe

Om je kennis te laten maken met jouw diepe ademhaling kun je aantal oefeningen doen.

Ademhaling

Maar eerst een oefening die je mogelijk kan laten voelen hoe dat ongeveer voelt:

  • Haal zo diep adem als je kan.
  • Adem uit terwijl je hardop telt: 1, 2, 3,….enz.
  • Ga hier zo lang mee door als je kunt op deze adem.
  • Als het er nog maar fluisterend uitkomt stop je met tellen en haal je toch nog even geen adem.
  • Als je gaat voelen dat je echt MOET gaan ademen, adem dan in.
  • En voel, voel hoe diep die is, waar die adem vandaan komt.

Je hebt nu je lichaam vanzelf het werk laten doen door een lichte ademnood. Maar nu heb je wel gevoeld dat je adem van dieper kan komen dan wat je normaal doet.
Hoever kwam je met tellen? Onthoud dat en doe een weekje deze oefeningen. Doe dan deze bovenstaande oefening nog es en kijk of je nu verder kunt komen met tellen.

Oefeningen voor de ademhaling

Je kunt hier kiezen uit een aantal oefeningen die je kunnen helpen.

Ogen hebben heel erg veel te maken met juist ademhaling en een juiste energie inname daarvan. Een goed ademhaling voedt, geeft energie en ontgift. Eigenlijk zou ik iedereen willen aanraden om een basistraining bij Marleen van den Hout te volgen: Basistraining.