Zonder daglicht van de zon worden we ziek. Mensen zijn wezens van licht. We hebben alle kleuren en andere frequenties van de zon nodig om gezond te blijven.
Denk maar eens aan depressiviteit die vaker optreedt in winter dan in de zomer. En hoe je je voelt als de zon schijnt en de dagen weer warmer en langer worden.
Niet voor niets dat er lichttherapie is ingezet tegen een winterdepressie.

Kleuren

Ook de kleuren van licht hebben een bepaalde uitwerking op ons. Het zit zelfs in onze taal verweven:

  • Je groen en geel ergeren
  • Over de rooie gaan
  • Alles door een roze bril zien

Zo zijn er nog veel meer. Om bijvoorbeeld rood te nemen: van rood worden we actiever. Als je bijvoorbeeld erg passief bent en niet veel energie hebt, dan helpt het om meer rrod te gebruiken, bijvoorbeeld om een rode trui aan te trekken. Als je wat vrolijker wil worden kun je oranje gebruiken.
Zo kun je dus ook werken met kleuren filters, een gekleurde bril kan je helpen om de bepaalde energie van die kleur meer in je leven te roepen. Zet maar een tijdje een bril op met rood getinte glazen, je zal merken dat je energieker wordt. Maar iemand met al veel energie zal mogelijk zelfs agressief worden. Dus er moet worden gekeken naar de persoonlijkheid van iemand om te bepalen welke kleur meer balans brengt in die persoon.

Het boek Light Years Ahead, licht jaren vooruit

Licht en Organen

Ook alle organen in het lichaam hebben een specifieke kleur van het licht. Zo zal het hart meestal rustiger worden van groen. De lymfe zal een extra stimulans krijgen van geel. De hersenen worden koeler door blauw. De darmen worden meer gestimuleerd door oranje en rood. Nu kan je je misschien gaan voorstellen dat ziektes kunnen worden genezen door kleuren en licht. Dat is het medicijn van de toekomst! Je kunt je organen behandelen door een speciale kleur te schijnen op dat lichaamsdeel waar het orgaan zit. Je kunt ook een soort acupuncyur doen met licht dat heet dan Kleurenpunctuur.