Alternatieve behandelingen

Ayurveda

De ayurveda vertelt ons dat glaucoom een ophoping van Kapha (slijm) is. Vermijdt dan koffie, witte suiker en melkprodukten. Doe geen omgekeerde yoga houdingen en geen gewichtheffen. Als er sprake is van diabetes of hoge bloeddruk, doe daar met het dieet wat aan. Dat is heel goed mogelijk.

Verder kun je het volgende mengsel van kruiden gebruiken:
5 delen Punarnava
3 delen Jatamamsi
3 delen Shanka pushpi
Kook een theelepel van dit mengsel op een kopje water en drink dat twee keer per dag.

Koop hier pure, zuivere castor olie (wonderolie/ricinus olie). Doe een druppel van die olie voor het slapen gaan in elk oog en wrijf een druppel onder de zolen van je voeten. De volgende ochtend zijn je ogen verfrist. Het maakt langzaam de kanaaltjes in je ogen schoon en ruimt overtollig slijm op.

Homeopatie

Er zijn homeopathische korreltjes die je bewustzijn helpen met de onderliggende problemen om te gaan. Vanuit een dieper nivo kan dan de glaucoom op het fysieke vlak genezen. Zoek een kundig homeopaat op voor advies.

Chinese kruiden en acupunctuur

In de chinese leer is de lever de belangrijkste meridiaan voor de stroom van energie en circulatie in de ogen. De nier meridiaan voedt het bloed naar de ogen. En de milt voedt ook het bloed en heeft ook een regulerende functie in het afvoeren van vloeistoffen. Er is een acupuncturist nodig om vast te stellen wat er in jouw speciale geval dient te gebeuren.
De volgend kruidenmengsels worden gebruikt:
Xiao yao san: lever tonicum.
Qi ju di huang wan: voedt de lever en nieren, is speciaal voor de ogen en extra bij droge ogen.
Shu gan tang: reguleert de lever
Wen dan tang: verwarmt de gal, voedt lever en nieren.
Verder zijn reishi, lions mane en maitake behulpzaam bij glaucoom.
Maar zoek een deskundig acupuncturist of chinees kruidendeskundige op voor een nauwkeurige diagnose. Deze behandelingen zijn vaak effectief.

Reguliere behandelingen