Bij Syntonics worden verschillende kleuren een aantal minuten aan de ogen getoond. Soms met en bepaalde knipperfrequentie. Het is belangrijk om goed uit te zoeken welke kleuren voor jou belangrijk zijn. Bepaalde kleuren zullen je genezend effect verhogen en andere helemaal niet. Er zullen ook kleuren/frequentie combinaties zijn die uiterst onprettig voor je aanvoelen.

Syntonics

In het bovenstaande plaatje zie je een oudere Syntonizer waar het kind achter zit. In het geval van de kleur rood is het beeld wat ze ziet de rode cirkel. Hoe het apparaat er vanbinnen uitziet in vereenvoudigde vorm is daaronder getekend.

Light Years Ahead

Met deze kleuren therapie is het mogelijk om de manier van kijken te ontspannen. En door deze ontspanning gaat het gezichtsvermogen vooruit. Er zijn verder een hele reeks van aandoeningen mee te verhelpen of te verlichten. Het boek “Lightyears Ahead” gaat erover en daarin staan een aantal wetenschappers die met lichttherapie werken.

In Nederland zijn ook een aantal optometristen die met Syntonics werken. Maar er is ook een ander geavanceerder en nieuwer doorontwikkeld apparaat wat effectiever werkt dan de oude Syntonizer van de eerste afbeelding. Die heet de “Photonwave” of “Rainbow Flash”.

Photonwave

De Photonwave is ontwikkeld in samenwerking met oogartsten, optometristen, osteopaten, psychologen en artsen. De website is hier.

Om bijvoorbeeld iets aan bijziendheid te doen wordt vaak de kleur lichtblauw gebruikt. Dat maakt langzaam mentale vastgeroeste overtuigingen los en maakt dat het zelfhelende systeem van het lichaam gestimuleerd wordt. Bij staar wordt vaak geel gebruikt, ter stimulatie van het lymfatisch systeem. Dat is omdat staar een opeenhoping is van vastzittende deeltjes in de lens wat veroorzaakt wordt door stagnatie in de lymfe.
Als je wil weten wie er in jouw buurt een Photonwave heeft raad ik je aan om naar de Photonwave website te gaan en het daar te vragen.

Gebruikte kleuren codes bij Syntonics zijn:
Systeem openend: Alpha Omega
Exofoor nabij: Mu Delta
Esofoor veraf: Mu Upsilon
Floaters: Mu Delta
Staar: Aplha Delta
Dikke mensen: Alpha Theta