Behalve je twee fysieke ogen heb je ook nog een derde oog. Het 6e chakra, verwant met de pijnappelklier. De ogen zijn de spiegels van de ziel. De ziel zetelt in je derde oog en houdt verband met het onbevooroordeeld waarnemen.

derde oog

De lamp van het lichaam is het oog. Indien dan uw oog zuiver is, zal geheel uw lichaam verlicht zijn; maar indien uw oog slecht is, zal geheel uw lichaam duister zijn.

Mattheus 6:22-23

Swiftly then sweep it to the seat of the triangle. Hold for a moment, then move to the goal. This, thy goal, is the place between thine eyebrows, the place where the memory of life must hold sway.

Emerald Tablets, Tablet XIII

derde oog, driehoek

Vrijheid en verlichting

Het openen van het derde oog levert vrijheid van denken op. De beperkende factor van het denken valt weg. 90% van onze problemen ontstaan omdat we er een drama van maken in ons denken. Het openen van het derde oog ontstijgt die verslaving, geeft vrijheid brengt ons in een tijdloze ruimte. Het brengt on bij ons ZELF. De vrijheid heeft ook z’n weerslag op de ogen. De ogen zijn vrij om te kijken naar wat ze maar willen. Zonder veroordeling van wat ze zien. Zonder enige dwang, vrij van boekenkennis en alle overtuigingen. Niets staat het zuiver waarnemen dan nog in de weg. En daarom…bevrijdt je derde oog! Want dat is de innerlijke tegenhanger van je fysieke twee ogen.

derde oog, 6e chakra, ajna