Voeding is belangrijk voor de ogen. Voeding in de zin van zuurstof en voedingsstoffen. Het Cambridge Institute for Better Vision heeft bijvoorbeeld veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van diverse oogziektes. Vooral de oogziektes die voornamelijk bij oudere mensen voorkomen, zoals cataract (staar), glaucoom (verhoogde oogdruk) en netvlies degeneratie (verlies van scherpzicht). Het blijkt dat deze ziektes mede veroorzaakt wordt door een chronisch tekort aan specifieke vitamines en mineralen.

voeding en ogen, kersen

Dieet

Je dieet is ook belangrijk voor hoe je je voelt. Je emoties en stemmingswisselingen worden ook beinvloed door wat je allemaal naar binnen werkt. In deze tijd is er veel aandacht voor glutenvrij, koolhydraat arm, ketogeen (vetdieet), vegetarisme, veganisme enzovoort. Omdat we persoonlijk allemaal andere mensen zijn kan je niet zeggen dat er een dieet is wat voor iedereen goed is, en in die zin dus ook niet voor de ogen. Wat we wel kunnen zeggen is dat een dieet wat goed is voor de ogen, ook goed is voor de hersens en daarmee het hele lichaam.

Bloedsuiker

Wat er wel uit onderzoeken komt, is dat het stabiel houden van je bloesuikerwaardes enorm belangrijk is. En liefst op een laag nivo. Onze westerse voeding is sinds de jaren 70 nogal veranderd. We zijn veel meer koolhydraten gaan eten en de anti-vet campagnes hebben ervoor gezorgd dat we te weinig gezonde vetten zijn gaan eten. Ook zijn we teveel bewerkte produkten gaan eten. Dat heeft tot gevolg dat er veel overgewicht is, diabetes, alzheimer, en algemene degeneratieve ziekten.
Bij een schommeling n je bloedsuiker gaat ook je stemming mee. Hoe stabieler je bloedsuiker hoe stabieler je stemmingen zijn. Daarmee kun je je denken stabieler houden en je doelen in het leven beter bereiken. Het is lastig om aan je ogen te werken terwijl je steeds stemmingswisselingen hebt. Dat zal je motivatie niet ten goede komen.

Je dieet is heel belangrijk voor je ogen. Ten eerste fysiek vanwege de voedingsstoffen. Ten tweede vanwege je bloedsuiker/stemmingen. Je voelt je helderder