De beste oefening die je kunt doen voor de ogen is sungazing en je kunt er bovendien volledig gezond mee worden.
En het is zo eenvoudig:

  • Zoek een plaats op waar je de zon kan zien opkomen en of ondergaan.
  • Zorg dat je op die plaats bent vanaf de zonsopkomst tot het eerste half uur/uur erna of het laatste half uur/uur voor zonsondergang.
  • Kijk met open ogen (zonder bril) in de zon, de eerste keer 10 seconden en verleng dat elke dag met 10 seconden.
  • Voor een sterker effect van sungazing ga je met blote voeten in het gras, klei of zand staan.

Sungazing en genezen

Na ongeveer twee maanden sungazing zul je merken dat je ogen vooruit beginnen te gaan. Je zit dan op 10 minuten per dag. Je moet wel een zwakkere bril dragen of je bril afzetten, anders zullen je ogen niet vooruitgaan. Mocht je last hebben van nachtblindheid, dan zal dat al na een maand sterk verminderd of over zijn.
Na 3 maanden zit je dus op een kwartier per dag. Je zult dan gaan merken dat je geest rustiger wordt. Je wordt ondernemender, vrolijker, positiever. Eventuele depressies en kleine kwaaltjes verdwijnen. En als je doorgaat richting de 6 maanden, kun je zelfs verbetering tot genezing verkrijgen van kanker, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, mentale stoornissen, verslavingen, huidkwalen. Je zult dan ook gaan merken dat je minder behoefte hebt aan voedsel. Die behoefte aan voedsel kan zelfs helemaal verdwijnen na 9 maanden sungazing.

Zonsondergang voor sungazing

Als extra kun je ook nog een half uur per dag gaan zonnebaden. Maar dan wel verstandig. Dus niet zonnebaden in hitte. Als je gaat zweten, is het al niet meer ok. Zorg dat de zon alleen maar je lichaam verwarmt, maar niet verhit. Het is elke dag even zoeken naar het juiste moment.

Daar bovenop kun je nog zonnewater drinken. Tap een liter water in een glazen fles en sluit die af. Liefst niet met plastic omdat plastic stoffen migreren in water, zeker als dat warmer wordt. Zet die fles water in de zon en drink dat water de volgende dag. Dat water bevat de energie van de zon. Die energie zal je lichaam helpen genezen.

Klinkt ongelooflijk?…Je moet het doen en je zult het zien. Je hoeft niets, maar dan ook niets aan je hele levenswijze te wijzigen, je voeding, werk, huis enz niet. Kijk alleen in de zon

Voor een lezing van de guru op het gebied van sungazing zie Hiran Ratan Manek.
Voor de Nederlandse zonsopkomst/ondergangs tijden kijk op KNMI.