“En God zei: Zie, ik geef u al het zaaddragend gewas op de gehele aarde en al het geboomte, waaraan zaaddragende vruchten zijn; het zal u tot spijze dienen.”

Genesis 1:29
genesis

Mucusless diet

Het “Mucusless diet” is hetzelfde als het “Genesis dieet”. Het komt er op neer dat we als mens het beste fruit, groenten, kruiden en wortels kunnen eten. Dat geeft geen vervuiling (mucus) in ons lichaam. Het maakt dat we fysiek sterk worden, minder snel verouderen en spiritueel de beste voedingsbodem hebben. Daarnaast wordt er ook gevast zodat het lichaam zich schoon kan maken. Hoe schoner het wordt, hoe minder voeding het nodig heeft. Dus als je er alleen maar echt natuurlijk gezonde dingen in stopt en je vast af en toe, zul je je lichaam steeds schoner, lichter en zuiverder voelen worden. Een van de beste toegankelijke boeken over dit onderwerp is:

Wat is Mucus nou precies?

Mucus is het overbodige slijm en pus in je lichaam wat je verstopt. Het maakt dat je lichaam niet meer goed functioneert. Dat uit zich in allerlei kwaaltjes en pijntjes en uiteindelijk in ziekte.

Hoe weet je of je Mucus hebt?

Een beslagen tong: mucus

Als je nog geen pijntjes of ziektes hebt en in ieder geval 1 keer per dag goed naar de WC moet, wil dat nog niet zeggen dat je geen mucus in je lichaam hebt. In ieder geval ben je dan wel gezonder dan de meeste mensen.
Mucus laat zich zien aan je door:

  • Een beslagen tong, ook al gebruik je een tongschraper. Hoe ziet jouw tong er uit?
  • Stinkende adem in de ochtend
  • Oorsmeer, een beetje is goed, maar een teken dat je ziek aan het worden bent is dat je oorsmeer toeneemt.
  • Harde stukjes in je neus in de ochtend, die spoel of peuter je er dan uit. Dan kun je weer vrijer ademen
  • Soort van pus in je ooghoeken als je wakker wordt. Dan kan ook opgedroogd zijn en dan voelt het aan als slapers in je ogen.
  • Huiduitslag zoals psoriasis, acne, exceem of roos
  • Slijm ophoesten uit de longen
  • Erg stinkende, te harde of plakkerige ontlasting
  • Urine is niet helder. En als dat het wel is, laat het maar eens 3 uur staan en kijk of er bezinksel in zit.

Als je nog geen beslagen tong hebt kun je de proef op de som nemen. Eet 2 dagen niet of eet 3 dagen alleen fruit; je tong zal een witte coating te zien geven. Dat is en teken dat je lichaam zich ontdoet van afvalstoffen: mucus.

Mucus vrij eten

Een menselijk lichaam hoort vrij te zijn van mucus. Ons teveel aan witte bloedlichaampjes is een teken dat we chronisch ontstoken zijn. We hebben te veel kleine ontstekingen.
Met voeding kunnen we ervoor zorgen dat ons lichaam vrij wordt van dat afval en ons bloed weer vol zuurstof en gezonde voedingsstoffen. In de tijd van genesis waren de mensen nog verbonden met de natuur en aten nog puur. Zonder bestrijdingsmiddelen, toevoegingen of bewerkingen.

Oorsprong van het Genesis dieet

De grondlegger Dr. Arnold Ehret heeft daar een boek over geschreven in 1910. Dat is nog steeds verkrijgbaar en het is een bron van inspiratie geweest voor de huidige voedings goeroe’s zoals David Wolfe en Gabriel Cousens. Maar ook voor Steve Jobs, Albert Einstein, Woody Harrelson, Jack Nicholson, Elizabeth Taylor, Ernest Hemmingway en vele anderen.

Arnold Ehret heeft nog een boek geschreven over hoe je verstandig kunt vasten in combinatie met het genesis dieet. Welke dingen moet je niet doen en welke juist wel. Hij heeft zelf erg veel gevast. Hij hield lezingen door het hele land en heeft veel volgelingen gehad. Dat is omdat het een natuurlijke intuitieve manier van voeding is. De man is helaas maar 56 geworden…hij gleed uit op een stoeprand, viel op zijn hoofd…en het licht ging uit bij hem. Helaas.

Langzaam zal dit genesis dieet je kleine haarvaatjes ontstoppen. Dan kunnen je weefsels weer gevoed worden met zuurstof en de voedingstoffen die je gezond tot je neemt. Je macula en netvlies zullen je dankbaar zijn en helderder worden.