Met Craniosacraal kunnen we een de ogen helpen om meer onstpannen te kijken en mogelijk achterliggende oorzaken aan te spreken.
We werken onder andere met de Atlas Occiput, Vermis, Zygoma Frontal Wing, Sphenoid en andere technieken.

Atlas Occiput via de ogen

We kunnen heeeel erg zachtjes 3 of 4 vingers op de gesloten oogbollen leggen. Daardoor maken we contact met achtereenvolgens de cornea, bindvlies, sclera en daardoor de dura.

Verband Dura met Sclera

Door het contact met de dura kun je door voelen in het diepste ritme naar de Atlas-Occiput. De diepe golf van ontspanning kan zelfs doorgaan naar het sacrum en het hele lichaam.
Dit zal echter niet de eerste techniek zijn die we uitvoeren. Meestal zijn er eerst een paar voorbereidende craniosacraal sessies nodig.

Vermis

In het midden, tussen de kleine hersenen, ligt de vermis. Het geeft rechstreeks verbinding met de Middenlijn. Door het aan te raken met zachte vingers zal de vermis ontspannen en dat trekt door de hele Middenlijn waardoor het hele lichaam ontspant.

Locatie van de Vermis

Zygoma

In het overzicht van de oogbotjes op zie je alle oogbotjes benoemd die de oogkas vormen. Een ervan is de zygoma.

Locatie van de Zygoma

Meestal gebruiken we 3 a 4 vingers op beide zygoma’s, voelen je cranio sacrale ritme, en brengen dan rust in door te vertragen. In de Neutrale toestand wachten we dan tot er diepe ontspanning optreedt. Daarmee kan de client een grote ontspanning en ruimte ervaren.

Frontal Wing

Ook de frontal is een belangrijk botje waar de oogkas door gevormd wordt.

Locatie van de Frontal

De Frontal is verbinding met de Falx. De Falx heeft direct verbinding met het Ethmoid (=zeefbeen). De bedoeling van de Frontal Wing techniek is dat het Ethmoid losser komt van de Frontal. Het vastzitten van de botjes rond de oogkas kan slecht zicht veroorzaken.

Locatie van de Falx t.o.v. Frontal

Sphenoid

In de Cranioscraal wereld is de sphenoid een heel belangrijk botje. Het heeft zoveel connecties met alle botjes in de schedel dat alles beinvloed wordt als de sphenoid niet goed zit. Daarom is er ook een hele module in de opleiding om te leren hoe dit fragiele botje te benaderen en te helpen om de natuurlijke, bij jouw behorende positie, weer in te nemen.

Locatie van de Sphenoid

En zoals je ziet aan de positie van het Sphenoid, heeft het ook invloed op de oogkas. In het Sphenoid zit ook een gaatje waar de oogzenuw doorheen gaat. Je kan je dan voorstellen dat een “scheve” sphenoid de oogzenuw kan belemmeren en slecht zicht kan veroorzaken.