Voorbeeldsessies

Bij klanten zul je meestal niet meteen in de eerste sessie het oog al aanraken, ofwel de oogbol ontwinden. Gebruik je eigen intuïtie om te bepalen wat nodig is. Vaak is dat meer aarding.

Sessie 1 – Kennismaking

Dit kan een hele goede eerste sessie zijn bij een klant. Je leert hoe de aarding is en het ritme. Je voelt of er spanning zit in de atlas occiput en in de nek. Als je de nek vast hebt kun je ook even het RAS voelen. En de algemene spanning op het gezicht en de status van de sphenoid. Je krijgt zo veel informatie over de klant. Zonder dat een SER noodzakelijk is, wat bij een nieuwe klant best onwennig kan zijn.

 1. Sacrum
 2. Nek ontwinden
 3. Atlas occiput
 4. Kauwspieren
 5. Sphenoid volledig
 6. Zygoma’s
 7. Tent ontwinden via de oren
 8. Sacrum

Sessie 2 – Glaucoom

Deze sessie kun je gebruiken bij glaucoom (hoge oogdruk) om meer ruimte te geven aan het oog. De doorstroming zal beter worden en de oogkamers kunnen weer stromen. Bij glaucoom kan het zijn dat je de behandeling 1 – 3 keer toe moet passen. Daarna zou er verbetering moeten zijn bij de klant. Bij de eerste sessie kan het verstandig zijn om de laatste greep van het ontwinden van de oogbol over te slaan.

 1. Sacrum & coccyx
 2. Ethmoid volledig
 3. Ethmoid – coccyx (2 vingers)
 4. Frontale vleugeltechniek
 5. Lymfesysteem openen
 6. Nasal float
 7. Diagonale oogtechniek
 8. Rechte oogtechniek
 9. Traanklieren ontwinden
 10. Lymfetechniek voor de ogen
 11. Ontwinden oogbol

Sessie 3 – Oude trauma’s

Als je vermoedt dat er bij de klant oude beelden vastzitten in het visuele centrum, is de omgekeerde kijkrichting een goede. Doe dat met een SER! Het zou heel fijn zijn als de ongedwongen beelden in het bewustzijn van de klant komen. Eventueel kun je hier de sphenoid overslaan. In plaats daarvan kun je ook de nek of het RAS nemen, afhankelijk van waar de spanning zit. Je kan ook een cranio-familie-tafelsessie doen.

 1. Atlas occiput
 2. Kauwspieren
 3. Sphenoid volledig
 4. Zygoma’s
 5. Omkeren van de kijkrichting en SER
 6. Tent ontwinden via de oren
 7. Sacrum

Sessie 4 – Gevorderd

Met een wat gevorderde klant kun je samen het hele visuele pad doorlopen. Je kunt daarvoor de pagina’s gebruiken van de anatomie. De klant en jij kunnen dan een visuele voorstelling maken van alle “onderdelen” die je tegenkomt op het visuele pad. Dat is dus een SER sessie. Je kunt zo helemaal doorgaan, via het oog – zenuwen – achterhoofd – occiput – naar het sacrum.

 1. Klant op buik, handen op de schouders
 2. Volledig cerebellum – medulla – tent techniek
 3. Klant laten omdraaien
 4. Lymfesysteem openen
 5. Ontwinden oogbol
 6. Ontwinden volledige oogzenuw en radiale streng
 7. Release suprachiasmatic nucleus
 8. Tent
 9. Sacrum

Sessie 5 – Stresssysteem

Deze sessie is gericht op het stresssysteem. De stressgrepen zijn vooral gericht op de plaatsen waar het visuele systeem last van kan hebben. Bij bijzienden kun je vaak een hitte voelen in de amygdala en/of thalamus. Deze oververhitting zorgt voor slecht zicht. De hitte hoort niet in het hoofd vast te zitten maar moet worden afgevoerd naar de aarde.

 1. Sacrum en coccyx
 2. Schouders kort, tenzij daar veel spanning zit
 3. Nek ontwinden
 4. Atlas Occiput
 5. Amygdala’s
 6. Thalamus en hippocampus
 7. RAS
 8. Sacrum of PSOAS release, afhankelijk wat de klant het beste laat aarden

Sessie 6

 1. Aarde
 2. Aarding
 3. Aarde
 4. Aarde
 5. en nog eens aarde

Ik kan niet benadrukken hoe belangrijk AARDE is. Zeker in deze tijd van gekte en rat-races.

Aarde en nog es aarde