God zeide: Er is licht; en er was licht. God zag dat het licht goed was en God maakte scheiding tussen het licht en de duisternis..

Gen.1:3

Natuurlijk licht is zonlicht. We hebben licht nodig om op aarde fysiek te kunnen leven. We hebben dagelijks een bepaalde hoeveelheid licht nodig. Als we dat niet krijgen, neigen we ernaar om depressief te worden. Dat zien we in de winter. Onze ogen hebben ook licht nodig.

Daglichtlampen

Een daglichtlamp kan in dat soort gevallen helpen om genoeg licht binnen te krijgen. Je kunt er in de winter je dag mee beginnen. Of overdag bij donker weer je werk mee doen. Er zijn onderzoeken die aantonen dat kinderen met daglichtlampen op school beter presteren en minder gaatjes in hun gebit hebben.

Hersenen hebben licht nodig als voeding. En de meest directe weg voor de hersenen om dat binnen te krijgen is via de ogen. Het weefsel van de ogen lijkt ook heel erg op het weefsel van de hersenen. Het licht wat in de ogen binnenkomt wordt in kleuren verdeeld over het lichaam en het klierenstelsel.

Macula

Veel mensen hebben tekort aan een bepaalde kleur licht. Die kleur wordt dan toegediend door middel van kleurentherapie. Dat kan via de huid en lichaamsdelen en ook direct via de ogen. Via de ogen heet die wetenschap “Syntonics”.

Bronnen


John Ott - Health and Light