Chinese acupunctuur oefeningen

De bevinding van de Chinezen is dat bijziendheid (myopie) te stoppen en zelfs omkeerbaar is. In 1949 heeft de Chinese regering besloten iets te doen aan de toenemende bijziendheid onder de bevolking. En dus doen vele Chinese studenten en fabriekswerkers twee maal per dag oogoefeningen. Twee maal per dag 10 minuten. Ze gebruiken daarbij een officiële poster van de oefeningen. Dat heeft volgens de Chinezen geresulteerd in een afname van de bijziendheid.

Houd tijdens het doen van de oefeningen de ogen gesloten. Doe de oefeningen licht en langzaam totdat het een heel klein beetje gevoelig wordt. Doe de oefeningen twee maal per dag 10 minuten.

Oefening 1

Gebruik de duimen om de binnenkant van de ogen bij de neus te masseren. De andere vingers houd je gekruld tegen je voorhoofd. (8 keer)

Chinese Acupressuuer Oefening 1

Oefening 2

Gebruik de duim en de wijsvinger om de brug van de neus te masseren. Beweeg langzaam naar boven en beneden. Let op: dit punt ligt iets lager dan bij Oefening 1. (8 keer)

Chinese Acupressuuer Oefening 2

Oefening 3

Plaats je duimen op het kaakbeen, je middelvingers aan weerszijden van je neus en daarnaast je wijsvingers. Je wijsvingers komen dus nu ongeveer recht onder je pupil op het jukbeen terecht. Nu je deze positie hebt gevonden kun je je middelvingers weghalen en rondjes gaan draaien/masseren met je wijsvingers. (8 keer)

Chinese Acupressuuer Oefening 3

Oefening 4

Plaats je duimen op je slapen en krul je vingers. Ga met je gekrulde wijsvingers over de onderkant van je wenkbrauwen heen, van binnen naar buiten. Daarna maak je dezelfde beweging met je wijsvinger onder je ogen langs. Dus in het patroon 2, 3, 4, 6, 5. (8 keer)

Chinese Acupressuuer Oefening 4