Trampolinespringen is een oogoefening… huh? Dat is omdat het een van de beste manieren is om je lymfedoorstroming bijna te vertienvoudigen en je bloedsomloop te stimuleren. De lens van je oog is namelijk heel erg afhankelijk van een schone lymfe. Hoe schoner, hoe helderder de lens. En een vervuild lymfesysteem kan leiden tot staar of cataract. Door de doorstroming te bevorderen, kan de lymfe dus gereinigd worden en kunnen de afzettingen in de lens afgevoerd worden.

Kinderen

Nou, dat is wel een erg serieus verhaal. Het is namelijk ook gewoon leuk om trampoline te springen. Hoeveel kinderen smeken hun ouders niet om een trampoline in de tuin te zetten? Het is goed voor de motoriek en de ogen moeten continu bewegen om de sprong te compenseren. Vrijwel alle kinderen vinden het leuk en het is niet eens zo duur.

Trampoline springen

Spanning/ontspanning

Het effect wat door het trampoline springen wordt veroorzaakt, is dat je spieren steeds even moeten aanspannen om te springen en zich dan in de lucht weer ontspannen. Als je springt en je voelt even aan je buikspieren, dan kun je dat al voelen. Die spanning/ontspanning levert een pompende beweging op voor je lichaam. Je lymfe en bloed worden er sneller door rondgepompt, maar vooral je lymfe. Je lymfedoorstroming wordt namelijk negen keer zo hoog bij trampolinespringen als wanneer deze in rust is.

De lens en trampolinespringen

De lens bestaat uit verschillende fiberlagen. Tussen die lagen stroomt vocht. Dat vocht is verbonden met je lymfesysteem. Stel je voor dat dat lymfevocht niet schoon is, dan zal dat na verloop van tijd ook de heldere doorzichtige fibers gaan vervuilen. Net als kalkwater uiteindelijk kalkaanslag in de waterleiding zal geven.

Trampoline springen

 

Je kunt natuurlijk de doorstroming met trampolinespringen wel verhogen, maar als je het vocht niet schoner maakt dan zet dat nog geen zoden aan de dijk. Nu is het zo dat als je lymfedoorstromingssnelheid hoger wordt, het lymfesysteem zichzelf al gaat reinigen. Dat is al een winst. Daarnaast zul je via je voeding moeten zorgen dat de stoffen die je binnenkrijgt zuiverder en schoner zijn.