Om je ogen werkelijk te verbeteren zul je je bewustzijn aan moeten spreken moeten. Je emotionele blokkades en je mentale overtuigingen die in de weg liggen om het helder te gaan zien zullen moeten worden opgeruimd.

De zetel van het bewustzijn ofwel van de ziel zit in het midden van je hoofd. De lokatie is de pijnappelklier. Let op: de bewering is hier niet dat de pijnappeklier het bewustzijn is. er zit een subtiel verschil in. net als de klieren in het lichaam verband houden met de chackra’s uit de yogileer: chakra’s zijn niet de klieren zelf. Descartes zei het al.

derde oog en bewustzijn

Het is iets wat je alleen maar kunt ervaren. Theoretiseren of analyseren gaat niet. Je kunt bewustzijn alleen maar ervaren. De vraag komt dan op: “wie ervaart?”

Wat ervaar je in dat bewustzijn?

Er zijn een aantal kenmerken die je ervaar in die bewuste toestand. Het is dan alsof er een knop omgaat in het midden van je hoofd. Waardoor je de volgende dingen ervaart:

 • Ruimte
 • Los van verleden en toekomst
 • Er is alleen maar Hier en Nu, en er zal nooit iets anders zijn
 • Een gevoel van geaard zijn
 • Hoe gemakkelijk deze toestand is
 • Een gevoel van lichtheid
 • Het gemakkelijk je aandacht volledig naar iets of op iets richten
 • Vrijheid
 • Vrij van angst
 • Je voelt je thuis bij jezelf en beseft dat je dat altijd geweest bent
 • Er is een balans tussen linker en rechter hersenhelft, die voel je
 • E ris een bepaalde rust en stilte in je hoofd, er zijn gedachten maar je haakt er niet aan vast
 • Je ZIET het beter en ervaart meer DIEPTE en KLEUR

Je kan je afvragen waarom je dan niet voorgoed in deze toestand blijft. Goede vraag, het is een bewustzijn verschuiving die tijd nodig heeft om tot volledige ontwikkeling te komen. En gek genoeg “val” je er steeds weer uit. Langzaam leer je hoe je erin kunt “komen”. En komen staat tussen aanhalingstekens omdat blijkt dat je er altijd al was en zult zijn en bent. En het is een paradox die niet met het verstand begrepen kan worden. En als je dat gaat proberen blijf je weg van het te ervaren.

Wat is het verband met de ogen?

De pijnappelklier heeft dezelfde structuur als je ogen. Het heeft een retina/netvlies en is een lichtgevoelig orgaan. Het wordt daarom ook wel het “derde oog” genoemd.
Door het derde oog te ontwikkelen is het veel makkelijker om om te gaan met het fysieke zien. Je ziet het direct beter en met meer kleuren. Je kunt dan leren om vanuit een ontspannen toestand eventuele oogoefeningen te doen. Als je niet in die toestand bent, zul je de oefeningen vanuit en onevenwichtige bewustzijns toestand doen. Dan s=die je ze met de in jouw ingebouwde spanning, met de in jou ingebouwde overtuigingen. En het is nu net deze spanning of overtuigingen die je belemmeren het scherper te gaan zien. Het zijn niet de oefeningen die je helpen, het is de verschuiving ban je bewustzijn.

En DAT, is nu net wat de opticiens, oogartsen, optometristen en vele optologen over het hoofd zien. En daarom beweren ze dat je ogen niet kunt verbeteren. Omdat ze geen rekening houden met bewustzijn.

Hoe ontwikkel je dat?

Ook dat is een paradox. Je kunt er aan werken, maar ook weer niet. In ieder geval is er openheid en radicale eerlijkheid naar jezelf nodig. Vaak kun je beste een coach of begeleider zoeken. En liefst eentje die deze bewustzijnstoestand kent. Maar j ekunt ook van verschillende mensen stukjes leren en er daardoor komen. Het punt is dat er geen weg naartoe is. En toch zal je intentie om dit te ervaren vervuld worden als je oprecht bent. Mensne die deze bewustzijns toestand vertegenwoordigen zijn: Eckhart Tolle, Jeff Foster, Mooji. Gangaji, Eli Jaxon Bear en vele anderen. Maar er zijn er ook veel die dat zeggen, maar … nee. Er zijn vele valse profeten.

Ogen zijn een ingang tot bewustzijn. Het gaat hier immers om het derde oog. En wat is er dichterbij dan je twee fysieke ogen. Dat is waar ik mee werk, met de fysieke ogen en daarachter liggend werk ik met bewustzijn.

Valkuilen

Naast de zogenaamde leraren die beweren er te zijn, maar zichzelf en velen in hun omgeving heel goed in de luren leggen, is er eigenlijk maar 1 valkuil. Dat ben je zelf, dat is je ego. Je ego kan bijvoorbeeld steeds weer willen dat het met theoretisch onderzoek ondersteund wordt. Eindeloos willen begrijpen, boeken lezen…en vooral niet voelen wat ER NU IS.
Het ego kan zich verschuilen achter overdreven scepticisme, analytisch gedrag, dramatische verhalen enzovoort. Het valt bijvoorbeeld op dat iemand die een analytische HBO of universiteit heeft gehad heel veel moeite heeft om dat los te laten. Maar uiteindelijk is het voor niemand moeilijker of makkelijker.

Iedereen kan dit, want iedereen IS dit. Wij zijn licht, wij zijn bewustzijn. We zijn het alleen een beetje vergeten af en toe.