Zien en Negativiteit

Vingertjes op de ogen

Een groot deel van bijziendheid of slecht zien heeft als oorzaak negativiteit die in je leeft. Ook bij mij dus. Daar kwam ik weer eens achter toen ik op de oefendagen voor de craniosacrale opleiding zat: oefendagen voor de ogen. Een van de medecursisten oefende op mij met haar vingers op mijn ogen. Ze begon mijn ogen te vragen hoe het was. En ik werd me toch geirriteerd. Ik vond de vragen stom. En dat wil niet zeggen dat de vragen stom waren…maar dat ze me raakten. En dat wilde ik niet. Ik wilde van tafel stappen en uitgillen dat ze me met rust moesten laten, dat het me allemaal teveel was.
De docente kwam erbij en richtte de aandacht op mijn hart…frustratie, irritatie, boosheid, niet geloven…dus negativiteit.

Voel me geblokkeerd

Nu ben ik een paar dagen verder, heb me geblokkeerd gevoeld. Ik wist niet of ik er uit zou komen. Maar ik ben een beetje dramaqueen (als man? ja, als man dus). En ik weet eigenlijk wel dat ik me beter zal gaan voelen. Maar het gevoel wil gezien en gevoeld worden, en dat hoeft helemaal niet lekker te voelen. Maar het wil erkenning.
En nu ga ik veralgemeniseren: die negativiteit maakt dat je niet droomt wat je van je leven wil maken, je gelooft het niet meer. Je gelooft de propaganda van de kranten en de TV en van andere mensen. Waarom zou je een krant lezen of het nieuws volgen? Ja, ho even…ik zeg hier dus niet dat je moet ontkennen wat er in deze realiteit gebeurd. Maar als ik het nieuws zie geef ik energie aan die ideeen. Als ik lang genoeg kijk ga ik denken dat de wereld echt heel klote is. Maar als ik weer es naar de NOS.nl wil surfen om toch maar op de hoogte te blijven, kan ik die energie ook gebruiken om te dromen wat ik WEL wil. En daar word ik instant vrolijk van. Dat krijgt dan energie. En dat wat energie krijgt, groeit.

Wat heeft dat in hemelsnaam met ogen te maken? Heel veel en dat zal ik uitleggen. Dat wat je wel wil in je leven, kun je aan denken, dat levert een blij gevoel op, in je hart. En dat hart geeft de ideeen een heel erg krachtige stroom, de stroom van zachtheid en warmte. Durf ik te zeggen “liefde”? Ja, dat is wat het is! Liefde. Dromen en ideeen die die liefdes stroom krijgen voeden het visuele centrum. Stel dat je een huis wil kopen. Je gaat een aantal bezichtigingen van huizen doen. En wat doe je? Je voelt en fantaseert hoe je dat huis in zou willen richten. Als je merkt dat dat niet lukt is het het verkeerde huis. Maar als je denk/voelt: hier zet ik die stoel, de badkamer wordt zus en zo, enzovoort. Dan stimuleer je je dromen en je visuele centrum, je bent positief! De kracht van je hart is rechtstreeks verbonden met je dromen, je visuele centrum.
Niet geloven in je dromen is het laten verleppen van het visuele centrum en het hart, dat is negativiteit. En dat hart is onze grootste kracht om onze dromen brandstof te geven. En daarmee in deze realiteit te trekken.

dromen van het hart

Durf te dromen, durf het te geloven. Dat is wat ik zeggen wil.
Ik liep in de winkel langs het krantenrekje en mijn nieuwsgierigheid wilde koppen snellen. Maar ik ving de neiging op richtte de kracht daarvan op mijn dromen. En ik voelde me goed. De kracht van de propaganda transformeerde zich ten goede van mij.
In het dagelijks leven verdien ik geld met computers repareren. Ik kan zeggen dat ik dat niet wil. Het punt is dat in plaats van zeggen wat ik niet wil, ik kan voelen dat dat nu de realiteit is en ik gewoon droom van iets anders. Zeggen dat ik dat niet wil, is het vasthouden, proberen weg te drukken. Daarmee ontken ik het niet. Ik repareer met plezier een computer, ondertussen droom ik van wat anders.
Ik betaal mijn huur, eten en verkeersboetes: ondertussen geef ik mijn warmte zachtheid en liefde aan een wereld die vrij is, jij en ik, wij allemaal.

Ik had veel negativiteit toen ik een paar weken geleden een parkeerboete kreeg. Ik had een kaartje gekocht en het was onduidelijk. 90 euro, hatsjeflats. Hebben we in deze wereld niks beters te doen dan elkaar te pesten? Nederland is een politiestaat aan het worden. Creativiteit wordt afgestraft en…blabla. Hoor je me? Dat bedoel ik dus. Ga niet mee met die gedachten. Gebruik die kracht die wil mopperen en schelden direct..NU, om je dromen te voorschijn te roepen en te voelen in je hart wat je zou willen. Ondertussen betaal je de boete, voel je misschien dat je het er niet mee eens bent. Maar je blijft in de zachtheid van je hart, in hoe jij wil dat het er uit ziet. Hou vast, want dat maakt je NU gelukkig.

dromen van het hart