Ons hart is natuurlijk een belangrijk orgaan. Het pompt het bloed rond, waardoor zuurstof en voedingsstoffen in onze weefsels kunnen komen. Maar ons hart is ook en emtioneel orgaan. Als je liefdesverdriet hebt of schrikt, dat voel je in je hart. Maar ook het omgekeerde, als je van iemand houdt, dan voel je een warme stroming in je hartstreek. Dat warme gevoel is ook echt goed voor je hart en de pijnlijke gevoelens zullen je fysieke hart niet direct beschadigen. Maar op den duur kan het ook nadelig zijn voor het functioneren van je fysieke hart.

Craniosacraal en het hart

Praten met het Hart

In een craniosacraal sessie kunnen we praten met het hart. Een hand leggen we op het hart en de andere op de rug tussen de schouderbladen. Het is dan voor degene die op tafel ligt makkelijk om contact te maken met het hart via de warmte van de handen.
Na een tijdje (10, 20 soms 30 minuten) is er echt een contact met het hart en komt er een soort rust waardoor het hart gevoelens kan vrijgeven. Die kan de client dan vertellen en dan kunnen we vragen stellen.
Om een voorbeeld te noemen: het hart kan bijvoorbeeld aangeven dat het wat beklemd voelt. Als we doorvragen blijkt dat het werk nogal wat stress vraagt en dat het hart daardoor wat samengeknepen aanvoelt. Je weet nu dus dat het hart vindt dat je wat aan je werksituatie moet doen.
Er kunnen verassende dingen aan het licht komen. Dat vraagt aandacht van de behandelaar en natuurlijk meegaan in het gevoel van degene die op tafel ligt. En hoe opener de client, hoe dieper het antwoord kan zijn.