Wat is Visie?

Visie is het hele pakket van overzicht, zien en weten waar je naar toe wilt, de dingen die je wilt bereiken constant in je achterhoofd houden op een ontspannen manier en in vertrouwen dat dat wat je nodig hebt naar je toe zal komen. En niet te vergeten ook het fysieke gezichtsvermogen, maar dat komt pas op de tweede plaats. Helder zien is een gevolg van een innerlijke visie.

Innerlijke visie is iets wat van binnenuit komt. Visie is niet een bedacht iets maar komt vanuit de stilte van je wezen tot je. Het heeft te maken met wat je hier op deze aarde komt doen. Vrijwel iedereen is het contact met die stilte van het eigen wezen kwijt. En daaruit volgt dat de meeste mensen niet echt weten wat ze hier komen doen. En dat is een oorzaak van veel onbegrip, ellende, leiden en…slecht zicht.

Vanuit de stilte van je wezen komt een vreugde die niet afhankelijk is van iets buiten je. Die vreugde laat creativiteit leven, en leeft in een rotsvast vertrouwen. Wie of wat zou je wezen echt iets kunnen doen wat je “Zijn” zou kunnen raken?

Contact met dat wezen, “Zijn”, je daarvan bewustzijn, zonder tussenkomst van het Ego. Dat is leven, dat is visie. En dan maximaliseer je de kans dat je gezichtsvermogen zich zal herstellen.