Dominante oog test

Het dominante oog is het oog waar je primair mee kijkt. Ieder mens heeft een dominant oog en daar is op zich niets mis mee. Maar je hebt twee ogen en het is de bedoeling dat die twee goed samenwerken. Soms kan de dominantie van het ene oog maken dat het beeld van de andere wordt onderdrukt, en dat is onwenselijk. Dat heeft invloed op het zien van diepte. Het geeft aan dat de visuele balans in je hersenen niet helemaal in orde is. Dat kan leiden tot concentratie en leer problemen. Het is vrijwel altijd het gevolg van stress. Doe de test hier naast om te weten welk oog dominant is bij jou.

Over het algemeen kan je wel stellen dat het linker oog het gevoels oog is en het rechter het analytische oog. Het linker oog is het moeder oog en het rechter het vader oog. Ook in familie opstellingen komt dat naar voren. Iemand een probleem met het linker oog? Meestal een probleem met de moeder. MAAR… het kan ook zijn dat de vader de gevoels-rol in het gezin op zich heeft genomen. Dus linker oog kan ook voor de vader staan.

Nu je weet welk oog dominant is kun je met een ooglapje je dominante oog eens afdekken en zo een paar uur rond lopen. Hoe ga je je voelen? Word je sneller geirriteerd? Ben je ongeduliger? Heb je de neiging om het lapje af te doen? En waarom? Omdat het stom is? Wat zegt dat allemaal over jou en je houding naar het niet dominante oog. Wat jij dan allemaal voelt, spiegelt hoe jouw houding is naar dat oog.