Ook het sacrum is belangrijk bij oogwerk. Dat is omdat het sacrum in ons lichaam de aarde-energie vertegenwoordigt. En heel veel oogproblemen zouden al goed gebaat zijn bij een betere aarding. Immers, alle ongewenste energie moet kunnen worden afgevoerd, energetisch gezien, van boven naar beneden, richting de aarde.

Sacrum

Veel mensen in deze maatschappij hebben hun energie te hoog zitten. Ze zijn te veel met hun hoofd bezig, ze denken te veel. Je ziet dat aan opgetrokken schouders, niet stabiel op beide benen staan enz. Vooral bijzienden hebben vrijwel altijd hun energie te hoog zitten. Het kan soms wat vreemd voor een klant lijken als die bij je komt met bijziendheid en je gaat dan lang bij het sacrum of de voeten zitten. Het is heel typisch voor hen dat zij het allemaal anders bedacht hadden.

Het is uitermate belangrijk bij oogwerk dat de energie die loskomt bij een craniosacrale behandeling afgevoerd kan worden via het sacrum, naar de voeten en de aarde in. Ook om een klant naar huis te laten gaan in contact met de aarde.

Palmeren en het sacrum

De palmeeroefening op de craniosacraal manier brengt je helemaal bij jezelf. Door deze palmeeroefening regelmatig te doen kun je steeds beter je eigen ritme voelen en helemaal doorreizen naar je eigen sacrum. Je kunt al je spanningen van die dag en van langer geleden loslaten.
Klik hier voor de craniogreep.

Voeten met reflex zones

In deze afbeelding zie je direct de zones voor de ogen. Die zitten bij je middelste en tweede teen.