Floaters the Sequel

Yep, het is een floater offensief. Ik ben van het Floater Liberation Front (FLF).
Wat doe ik nu zoal aan mijn floaters?
Elke dag drink ik een juice. De ene dag eentje met banaan, ananas en sinaasappelsap als basis. Ik heb het keto dieet dus even losgelaten omdat ik het gevoel heb dit even te moeten onderzoeken. De andere dag met wortel, selderij, appel en avocado als basis.
Daarin gooi ik dan:

  • Halve eetlepel rode bieten poeder
  • Een capsule Taurine
  • Een groene poeder (chlorella, spirulina of moringa)
  • Gingko biloba
  • Blauwe/bos bessen of Acai bes poeder

Twee keer per dag drink ik een glas waarin eenhalve eetlepel MSM is opgelost.
Mijn voeding houd ik verder redelijk schoon natuurlijk. Is me al vaker opgevallen dat na een dag slecht eten het iets erger lijkt.
Wat het ook erger maakt is als ik niet lekker in mijn vel zit. Dan vraag ik me af wat er in mijn leven rondzweeft wat maar niet weg wil…floaters natuurlijk, maar wat is het emotioneel? Mwaaah, daar heb ik wel enig idee van maar dat is nu hier niet het punt van discussie.

Af en toe een koffie klysma om de lever verder te reinigen

Oogoefeningen zoals oogyoga, palmeren en vooral zonnen.
Het zonnen bevalt me wel. Ogen dicht in de zon kijken. Dikke trui aan want het is best wel koud deze dagen…maar…de zon schijnt tenminste.
Tijdens het zonnen zoek ik de floaters achter mijn gesloten oogleden op en zit ze te bekijken. Best leuk om te doen en om het spelletje te spelen om ze in fucus te houden.

En nu ik dit een paar dagen doe heb ik toch het idee dat ze minder worden. Maar misschien houd ik mezelf voor de gek omdat ik het graag wil geloven. We zullen het zien, de floaters niet meer dan. Voordeel van het zonnen is dat door het infrarood van de zon mijn retina zich kan herstellen. B

O ja, ik heb ook zelf MSM oogdruppels gemaakt die ik zeker twee keer per dag in mijn ogen doe.

Tot zover het nieuws van het FLF.