Floaters (Mouches Volantes)

Een aantal berichten over floaters. Al een tijdje heb ik vooral in mijn linkeroog last van een floater. Eerst zat ie alleen maar rechtsonderin mijn linkeroog. Maar het lijkt nu wel alsof ie uit elkaar is gevallen en door mijn hele linkeroog zwerft. Het positieve daarvan is dus dat het kan veranderen en dat ie uit elkaar kan vallen. Het vervelende is dat het een floater is die zowat door mijn hele linkeroog zit. Daar heb ik last van als ik lees op een afstand van 20 cm. In de verte en heel dichtbij heb ik er niet zo’n last van.

Floaters in het oog

En wat voor vormen hebben die in je ogen?

Wat zijn floaters

Goed, wat gaan we daar aan doen?
Er zijn 3 dingen die duidelijk invloed hebben op het ontstaan…maar dus ook op het oplossen…van floaters:

  • Stress
  • Voeding
  • Licht

Yes, ik heb een beetje stress gehad. Ik krijg stress van relaties die niet goed lopen. Dat is nu voorbij, want ik heb geen relatie meer. Dat punt hebben we dus getackled.

Voeding: ja, als ik stress heb ga ik minder goed eten. MAAR, daar wil ik even bij aantekenen dat ik flink heb lopen experimenteren met voeding, vooral het vetdieet (ketogenic diet) en intermittent fasting. Daar moet je dan maar even op googelen. Van het vetdieet is mijn ervaring dat als je dat niet goed uitvoert dat tot best vervelende klachten kan leiden. En daarbij vermoed ik dat als je dat niet goed uitvoert, dat ook floaters in de hand werkt. Maar dat is alleen maar een vermoeden. Van intermittent fasting ga ik me alleen maar beter voelen. Onderzoek alles en behoud het goede: intermittent fasting blijft en het vetdieet met mate.

En dan het licht. Ik heb lopen experimenteren met licht en kleuren therapie om mijn zicht verder te verbeteren. Dat had ik niet met het licht van een monitor moeten doen. Nu kan ik zeggen dat uit mijn ervaring blijkt dat verkeerde lichtbronnen de vitreous humor (het oogvocht in het oog) beschadigen. Televisie en computerschermen zijn verkeerde lichtbronnen. Je zou eigenlijk ten allen tijde een beschermende bril moeten dragen als je naar zo’n scherm kijkt. Is totaal onpraktisch, want dan is je kleurenwaarneming niet meer goed.

Oke, later meer…