Visie – Co-creatie

Oeps, ik heb me vergist. Ik heb altijd de houding gehad dat het leven me een aantal ervaringen zou geven, en dat ik me daar gewoon aan over kon geven. En dat is op zich wel waar. MAAR, ik ben vergeten me te realiseren dat het leven en ik samen werken. Dat het een WE is. Dat we co-creators zijn. Dat ik aan het leven mag voorstellen wat ik graag zou willen ervaren in het leven. En het leven zal dat dan naar me toe brengen.

Als voorbeeld iemand die miljonair wil worden. Het leven zal die persoon de inzichten, synchroniciteiten geven waardoor dat ook kan gebeuren. Meestal liggen er een aantal onbewuste gedachtepatronen en overtuigingen in de weg die eerst moeten worden opgeruimd. Het leven zal die ervaringen aan die persoon voorschotelen zodat die opgelost kunnen worden. Dan is de weg vrij om miljonair te worden. Veel miljonairs zijn ook een aantal keren failliet gegaan voordat ze echt succesvol werden.

En ik heb me als een stuurloos bootje op de woeste zee gedragen. Nou ja, niet helemaal. Maar in concrete zin heb ik dat wel gedaan. En ik herinner me dat ik een aantal keren wel iets voor me heb gezien waar ik heel blij van werd. Ik zag het, ik voelde het, en het kwam uit, in 3 maanden tijd! Vrijwel precies zoals ik het me gewenst had. Ik ben daar heel erg gelukkig mee geweest.

Ik ben soms een slak

In dat geval heb ik niet voorzien dat ik in mezelf nog een blokkade had die ellende zou veroorzaken. Maar nu voel ik dat die blokkade ook is opgeheven. Bijna had ik de hoop en het geloof opgegegeven. Bijna had ik wrok tegen het leven gekregen omdat ik me zo verraden voelde. Maar nu daagt het me…eindelijk…ik ben een beetje langzaam.

Ik ben in co-creatie met het leven. Ik mag vragen wat ik graag in het leven gemanifesteerd zou willen zien. En dat zijn dingen waar ik blij van word. En als ik het niet vraag…niemand anders gaat dat voor mij doen. En ik vraag dingen die werkelijk in mijn hart leven, die uit mijn ziel oprijzen. Ik ben zelf degene die richting geeft aan mijn leven. Ik ben geen weerloos slachtoffer van alle ellende die mij is overkomen. Ik ben de meester van mijn leven…in alle zachtheid en vreugde van mijn hart.

En dan krijg je weer die vraag:”Wat heeft dat met Beter Zien te maken?” Nou, Visie betekent dat je voor je ziet en voelt wat jouw werkelijke wensen in het leven zijn. Daarmee stuur je je leven. Visie betekent ook: met vreugde zien, met vreugde zien wat je in je hart graag zou willen. Het is een visualisatie met gevoel. Je wordt daar blij van. Visie betekent dat je bewust een co-creator van je eigen leven bent. Dat wat je wil, trek je aan. Dat de weg ernaar toe niet gaat zoals jij dacht dat ie zou gaan is wat anders. Jouw wensen zullen naar je toe komen, de obstakels zijn groeimomenten. Die groeimomenten zijn nodig om jou ten volle te kunnen laten genieten van de manifestatie van dat wat je gewenst hebt.

Ik ga weer verder op mijn pad. Het deed even heeeeel erg veel pijn. Maar ik voel zo’n enorme blijdschap als ik denk aan dat wat er in mijn hart leeft aan wensen. Daar ben ik graag bij, daar word ik vrolijk van. Vrolijk Weer Zien.

Dit hoeft van mij niet
Nee, dit hoort niet bij mijn wensen