Een koffieklysma kun je nemen als je extra sterk wilt ontgiften. Het haalt vrij snel een heleboel gifstoffen uit je bloed. Je lever voert die weer af naar je dikke darm.

Leverontgifter

Olijf Olie en Grapefruit

Om je lever te ontgiften kun je een aantal dingen doen. Je kunt kruiden slikken zoals paardenbloemwortel en mariadistel. Je kunt ook een olijfolie/grapefruit leverspoeling doen. Maar je kunt dus ook een serie koffieklysma’s nemen. Elke leverontgifting werkt weer net op een andere manier. De koffie is wat geleidelijker maar heel effectief als je een serie doet van om de dag een klysma. De koffieklysma’s zijn ook erg prettig om te doen. Koffieklysma’s worden in het alternatieve circuit ingezet bij kanker; mensen doen dat dan soms 2 keer per dag en hebben daar baat bij. Ook als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt, kan een koffieklysma je heel goed helpen. Bij hoofdpijn is het vaak zo dat er teveel gifstoffen in het bloed zijn. Door de koffieklysma raak je die kwijt en zakt je hoofdpijn. Je krijgt er ook een beetje een cafeïne-kick van. Mensen die het hebben aangedurfd zullen je vrijwel allemaal melden dat het erg fijn is om te doen.

Werkwijze Koffieklysma

 • Koop biologische hele koffiebonen. Als je geen koffiemolen of blender hebt die dat aankan, dan kun je ook gemalen koffie gebruiken. Maar liefst zo vers mogelijk. De oorspronkelijke manier was met witte ongebrande koffie. Mocht iemand daar tegen een redelijk prijs aan kunnen komen dan hoor ik dat graag. Ik ben geïnteresseerd. (Heb het intussen gevonden, maar moet het nog testen: Hele ongebrande koffiebonen).
 • Neem twee à drie eetlepels koffiebonen, vermaal ze en doe ze in een halve liter net gekookt water.
 • Even over water: het water wat je gebruikt moet zo schoon mogelijk zijn. Liefst omgekeerde osmose of gedestilleerd en weer geënergetiseerd. Het koffie/water mengsel moet namelijk een minuut of 12 tot 30 in je darmen blijven. Dan worden de werkzame stoffen goed opgenomen. Maar ook de gifstoffen die eventueel in het water zitten! Daarom moet het water vrij zijn van alle rotzooi die tegenwoordig in leidingwater zit .
 • Het water/koffie mengsel een half uur laten trekken zodat de stoffen goed in het mengsel komen.
 • Tijdens dat halve uur heb je de tijd om een voorspoeling te doen. Dan kun je de eerste ontlasting wegspoelen. Dat maakt het vele malen makkelijker om het water/koffie mengsel lang binnen te houden.
 • Als het water/koffie mengsel is afgekoeld tot 37-40 graden, kun je het in de klysmazak doen en rustig naar binnen laten lopen.
 • Blijf nu rustig ongeveer 12 minuten tot hooguit 45 minuten liggen. Je kunt een muziekje opzetten en er helemaal bij ontspannen.
 • Na die 12 tot 45 minuten ga je op het toilet zitten en laat je het er weer uitlopen.
 • Dan kun je nog naspoelen met probiotica en een lepel tarwe- of gerstegras poeder. Dat is om je darmflora weer de nodige voeding te geven. Je moet niet vergeten dat ook de goede flora deels wordt weggespoeld.

Persoonlijke ervaringen

Ik vind het zelf heel erg prettig om dit te doen. Vooral de koffieklysma is mijn favoriet. Dat is omdat ik voel wat de stoffen (zal de cafeïne wel zijn) in mijn lichaam doen. Ik voel dat de stoffen in de haarvaten, tenen, handen, hart en hoofd komen en dat er dingen loskomen. Ook emoties: het zal niet de laatste keer zijn dat ik een huilbui krijg tijdens de spoeling. Maar euforische gevoelens, me verbonden voelen, enorme ontspanning zijn me ook niet vreemd. Mocht ik hoofdpijn hebben of me echt niet goed voelen dan is dit een remedie die me in ieder geval verlichting geeft.

Mijn favoriete recept is:

 • 2 à 3 eetlepels vermalen koffiebonen
 • 1 eetlepel valeriaanwortel
 • 2 à 3 capsules magnesium
 • 1 capsule zink
 • 1 eetlepel anti-parasietenmiddelen (zoals kruidnagel, wormkruid/absinth, zwarte walnoot)

De magnesium voeg ik toe omdat ik mijn lichaam goed genoeg ken om te weten dat het daar nogal kwistig mee omgaat. De meeste mensen hebben overigens behoefte aan magnesium. Zink is voor mij minder van belang, maar de voortplantingsorganen willen ook wat :-). Valeriaan neem ik omdat dat een extra kalmerend effect geeft bij de koffieklysma. Antiparasietenmiddelen, omdat ik liever niet nog een keer een infectie krijg.

Gevaarlijk?

Er zijn best wat beweringen over de veiligheid van een koffieklysma. Dan heb ik het over serieuze dingen, niet over het verbranden van je rectum (Te heet water verbrandt natuurlijk, ook je handen). Het zou de elektrolytenbalans zodanig kunnen verstoren dat er hartfalen op volgt. Kan zijn, maar ik ken iemand die al 20 jaar dagelijks een koffieklysma neemt. Dat neemt niet weg de bewering waar zou kunnen zijn als het op een lange termijn dagelijks word toegepast. Het zou verslavend werken vanwege de cafeïne. Dat is niet mijn persoonlijke ervaring. Ook wordt gezegd dat het je darmen lui zou maken waardoor ze zelf niet meer ontlasten. Dit is ook niet mijn ervaring, de hele boel werkt nog steeds uit zichzelf… en zelfs beter omdat het schoner is.
Hier een artikel over een aantal van de zogenaamde gevaren weerlegd met gewoon gezond boeren verstand

Heerlijke Koffie bonen voor koffie klysma

Youtube filmpje over koffie klysma’s
(Terug) naar de Lyme index