Dit artikel staat hier ter informatie. Er zijn klanten van mij die er geen baat bij hebben gehad. Mijn inschatting is dat ongeveer de helft van de klanten er baat bij heeft. Maar er is in ieder geval 1 klant die zegt:
——
Vanwege uw artikel over de oogdruppels Can-C, wil ik laten weten, dat ik het middel sinds 3 weken in gebruik heb. Vanwege minder zicht van mijn linkeroog heb ik via Amazon.de de druppels aangeschaft en er zeer zeker geen spijt van. Nu al is het zicht van het betreffende oog helderder en minder wazig. U kunt het artikel ter informatie dus gerust laten staan !
Inderdaad: mijn linkeroog is enorm verbeterd, ik zie uitstekend en het voelt goed aan. Met de inname ga ik door zoals geadviseerd op betreffende websites
(4 à 5 maanden) ! Blijkbaar zijn de officiële instanties niet (of nauwelijks) op de hoogte van de werking van het middel. En natuurlijk is het resultaat waarschijnlijk per persoon verschillend.
Ter aanvulling: ik neem het middel trouwens ook in als voedingssupplement L-Carnosine

——
Nieuwe informatie: gedurende het gebruik van Can-C, stoppen met het slikken van luteine en zeaxantine. Na het stoppen met de druppels kan je die gewoon weer gaan slikken. Ik zou voor de zekerheid ook stoppen met astaxantine. Maar dat laatste staat niet in hun waarschuwing. Dat is een toevoeging van mij omdat die stof op zeaxantine en luteine lijkt.

Can-C oogdruppels bevatten een actieve vorm van carnosine die de samengeklonterde proteinen in de lens los maken. De samengeklonterde proteinen maken de lens minder lichtdoorlatend waardoor het zicht slechter wordt. Dit proces is omkeerbaar zonder operatie met behulp van Can-C. Er is wetenschappelijk onderzoek naar deze druppels: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12001824/
Je kan het kopen op Pasiononline.com:
AOR Orhto Eyes Dat is dan niet de oorspronkelijke Can-C, maar een vergelijkbaar product wat wel geleverd wordt. Op Amazon zijn er te veel te vaak problemen met de levering of dat het niet geleverd wordt (Wat ik persoonlijk ook heb meegemaakt, hoewel ik wel mijn geld terug heb gekregen).

Glycosylatie

Het is bekend dat staar het gevolg is van verhoogde nivo’s van “ascorbaat oxidatie” ofwel oxidatieve stress. Dat wil zeggen dat er vrije radicalen zijn in de ogen van mensen en dieren. Als aan die oxidatie niets wordt gedaan resulteert dat in het aan elkaar plakken (cross-linking) van de proteinen in de lens. Dat is een langzaam glycosylatie proces. Glycosylatie wil zeggen dat er koolhydraten en of suikers zijn die een binding aan gaan met in dit geval de proteinen van de lens. Dat aan elkaar plakken van de proteinen veroorzaakt een vergeling of bruin worden van de lens. De lens wordt daardoor steeds minder doorzichtig en daarmee kan het licht er niet meer onbelemmerd doorheen. Het leidt tot slecht zicht.

Dit degeneratieve proces kan plaatsvinden omdat de natuurlijke voorraad antioxidanten in het oog afneemt. De antioxidanten nemen af door blootstelling aan teveel UV licht, teveel toxines in de lucht die we inademen, het voedsel wat we eten, het teveel naar computerschermen kijken enzovoort.

Carnosine

Onderzoeken hebben uitgewezen dat het gezonde oog hoge concentraties van het antioxidant “carnosine” bevat. Het is opvallend dat juist degenen die lijden aan degeneratieve oogziektes zoals staar een flink tekort hebben aan deze essentiele antioxidant voor de ogen.

Can-C, carnosine druppels voor staar

Can-C

Het voornaamste ingredient van Can-C is een gepatenteerd vorm van N-acetylcarnosine. Dat is een specifieke vorm van carnosine die intraoculair vrijgegeven wordt. Het stabiliseert en draagt L-Carnosine en geeft die veilig af aan de vloeistof waarin de lens zich bevindt (aqueous humour). Daar wordt de L-carnosine actief en kan als efficiente antioxidant zijn werk gaan doen. Er waren jaren van onderzoek nodig om de concentratie en puurheid van L-acetylcarnosine (NAC) vast te stellen voor veiligheid en optimaal resultaat. Alleen het gepatenteerde NAC van Dr. Babizhayev kan direct in de ogen worden gedruppeld. Let op het “Aproved by Innovative Vision Products” statement dat op het product staat. Andere erop lijkende producten kunnen zelfs gevaarlijk voor de ogen zijn. Bijvoorbeeld als de carnosine uit spiervlees wordt ge-extraheerd, is de antioxidant werking erg laag. Dat is waarschijnlijk het gevolg van zware metalen en andere onzuiverheden. Er zijn vele vormen van carnosine afgekeurd voor het doeleinde om staar te genezen. De puurheid van NAC is buitengewoon belangrijk voor de biologische en antioxidatieve werking.

Waarom N-acetylcarnosine?

Er zijn verschillende vormen van carnosine; de meest bekende is L-Carnosine. Daar is veel over gepubliceerd vanwege de sterke antioxidatieve werking en anti-aging effecten. N-AcetylCarnosine (NAC) is een specifieke vorm van carnosine maar significant anders dan L-carnosine. Het zeer pure NAC is stabiel in het oog vanwege het acetyleringsproces. Als alleen L-carnosine in het oog gedruppeld zou worden, wordt de het afgebroken door een di-peptase enzym wat in het bloed zit (carnosinase). Dus zal de carnosine niet de aquous humour bereiken om zijn werk te kunnen doen. Bovendien zijn er aanwijzingen dat direct druppelen van L-carnosine ervoor zorgt dat er histamine vrijkomt. Dat werkt oxidatie in de hand en kan op de lange duur oogproblemen veroorzaken. Het acetyleringsproces voorkomt dit dus en garandeerd een afgifte van de carnosine in de aqueous humour.

Werking N-Acetylcarnosine:

  • Anti glycosylatie zorgt voor het omkeren van cross-links van de proteinen
  • Beschermt tegen oxidatieve stress van de lens en aquous humour
  • Beschermt de kristallijne proteinen in de lens tegen vrije radicalen
  • Geeft de carnosine stabiel op het cellulaire nivo af.

Waar koop je het?

https://www.pasioonline.com/nl – AOR Orhto Eyes

Ortho Eyes, carnosine druppels voor staar