Licht kan gebruikt worden om staar te genezen. Onderzoekers Dinshah P. Ghadiali en William Luftig hebben uitgezocht welke kleuren we daarvoor het beste kunnen gebruiken en waarom.

Staar genezen en Lymfe

Let There Be Light - Dinshah P. Ghadiali

Staar genezen kan met licht en dan wel met vooral geel, dat is een stimulant voor de lymfe. Dus het regelmatig naar geel licht kijken of een aantal minuten per dag een gele zonnebril op hebben werkt stimulerend voor de lymfe rond de ogen. Dinshah laat, in het geval van staar, ook nog magenta licht op de borststreek vallen om de bloedsomloop te stimuleren. Voor de lymfe is het ook heel goed om een lymfe drainage massage te ondergaan.

William Luftig

Citaat:

Geel licht is erg warm licht. Het heeft een stimulerende invloed op de zenuwen en is erg effectief bij verlamde oogspieren. Het zal dan helpen om de machteloze spieren uit hun inactiviteit te halen, weer terug naar vrijheid en hun functionele herstel. Als neurologische pijnen zich voordoen in en rond de ogen, mag geel niet gebruikt worden omdat het zenuwstelsel niet wordt gekalmeerd maar gestimuleerd. Geel licht intensiveert de bloed en lymfe stroom in het oog en kan gebruikt worden als een stimulant om irriterende substanties, weefsel afzettingen of vloeistofophopingen te verminderen.

Stimulering van de lymfevloeistof in de lens is het doel van lichttherapie bij staar. Dat om 4 redenen:

  • Stopt desintegratie van de lens en kan staar helpen genezen
  • Verzacht en lost de afzettingen in de lens op
  • Het voert de opgeloste afzettingen af
  • Het maakt voedingsfouten en structurele fouten ongedaan

Een gele kleurenbril kan je helpen, het is de enige kleurenbril die je op mag hebben bij het autorijden omdat je dan nog steeds de juiste stoplichtkleuren ziet. Op kleurenpunctuur kun je zo’n bril bestellen.

Gele Bril voor lichttherapie bij staar genezen

Wit Licht Sessie

In vroege stadia van staar kan geconcentreerd wit licht gebruikt worden. Kijk dan per sessie 2 tot 10 minuten in wit licht. Als er een verder gevorderd stadium is van staar kan dat uitgebreid worden naar een half uur. De afstand tot het licht is ongeveer 1,5 meter. Mocht er lichtgevoeligheid zijn dan kan met een zwakkere lichtbron worden gewerkt. Als je begint te knijpen met je ogen is de lichtbron te sterk, je kan dan niet meer onstpannen in het licht kijken en dat is nu juist wel de bedoeling.

Kleuren Licht Sessie

Om de effectiviteit van de behandeling te vergroten kun je geel, rood en groen gebruiken.

  • Geel: stimuleert de lymfe
  • Rood: stimuleert de bloedsomloop
  • Groen: zeer licht stimulerend en balancerend voor bloed en lymfe en is zachter en geruststellend

Als dus geel en rood niet worden verdragen dan kan je met groen beginnen.
De afstand tot de lichtbron kan varieren van een 0,5 meter tot 1,5 meter. dat hangt af van hoe sterk je lichtbron is en hoe ontspannen je het kunt verdragen.

Het effect van de behandeling wordt versterkt als het in een donkere kamer gedaan wordt…ja natuurlijk wel met die kleurenlamp aan.

Rasta: rood, geel en groen

Syntonics

Als je op de meest effectieve manier met licht – kleuren therapie wilt werken, lees dan hier verder over syntonics.

Voeding

Staar genezen is echter wel iets waar je ook je voeding bij moet betrekken, kijk daarom ook op staar en voeding en op Staar en Vitamines.