Castor olie in de ogen? Op internet kom je verschillende verhalen tegen. Dat het een uitdrogend effect heeft, maar anderen zeggen juist van niet. Er zijn onderzoeken die zeggen dat het niet uitdroogt. Laten we dan stellen dat er verschillende ervaringen zijn en dat alleen jij kan kijken of het werkt voor jou. De olie heeft de neiging om onzuiverheden uit je lichaam te trekken, daar waar je het aanbrengt. Dat wil dus zeggen dat als je castor olie op je buik smeert, je de volgende dag uitslag kan hebben daar. NIET dat de castor olie DUS slecht is voor je maar het trekt de onzuiverheden uit je die al IN je zaten. Geef de schuld dan niet aan de castor olie.

Oude Ayurvedische teksten zeggen dat het goed is om in de ogen te doen. Een druppel per oog en een druppel onder elke voet. Daarmee gaan slapen, de volgende dag voelen je ogen soepeler aan en zijn ze minder droog. Het is een uitstekende remedie tegen droge ogen en cataracts. Je moet het wel een paar maanden volhouden en dan zou je verbetering moeten zien. Het kan je cataract weg laten smelten. De castor olie zal langzaam de afzettingen in je lens losweken en naar buiten brengen. Dus kan je regelmatig wakker worden met wat korstige vuile afzettingen in je oog.

Ayurveda over staar, bio Castor olie van Chi

Welke castor olie

Gebruik biologische koudgeperste castor olie en let op dat het hexaan vrij is. Alleen deze olie is veilig voor je ogen. 100% Zuivere Biologische Castor-olie kun je hier kopen.

Toepassingen van castor olie in de Ogen

Oog allergieen

Castor olie stimuleert de aanmaak van vetten in de ogen en het beperkt de verdamping van het traanvocht. De anti-onstekings eigenschappen van de olie helpen allergieen in het oog en roodheid van de ogen. Soms zie je rode aderen in de ogen van mensen. Daar zou het goed zijn om een druppel olie elke avond in te druppelen.

Cataract

De olie helpt om de afzettingen in je oog lens langzaam af te breken.J ekunt dan ‘s ochtend wat troep in je ogen hebben gedurende een aantal maanden. Maar dat betekent dat je onzuiverheden in je ogen hebt de er uit worden gewerkt.

Rimpels rond de ogen

Let op: alleen de bovengenoemde olie gebruiken; biologisch, koudgeperst en hexaan vrij. De olie kan gezwollen ogen, rimpels rond de ogen, zakjes onder de ogen en zwarte huid onder de ogen (let op je nieren!) verhelpen.

Wenkbrauwen dikker maken

Van castor olie is bekend dat het de haren dikker maakt. Dus als je het op je wenkbrauwen smeert, worden de haartjes dikker.