Kijk naar een punt in de verte en stel je voor dat je in een enorme klok zit. Houd je schouders en hoofd stil en doe de bewegingen alleen met je ogen. Zonder een frons in je wenkbrauwen of je voorhoofd. Kijk dan met je ogen naar de 1 uurs positie. Houdt die positie een paar seconden vast en kijk dan weer naar het verte punt wat je gekozen hebt. Ga naar 2 uur en weer naar het verte punt, drie uur en weer naar het verte punt…enzovoort.

Klok rotaties ter stimulering van de externe oogspieren

Bewaar de rust in de oefening. Als je voelt dat je ontspant in een positie, dan pas weer naar het verte punt. Als je alleen maar 2 seconden de positie vasthoudt en dan weer naar het verte punt gaat, wordt de oefening mechanisch. VOEL wanneer je ontspant in een positie en DAN pas naar de volgende. Dan wordt de oefening een ontspanning en leuk i.p.v dat je nog effe snel een minuutje of wat deze oefening doet.

Klokrotatie Notities

Deze oefening lijkt en is hetzelfde als de oogbewegingen waarbij je naar boven, onder, links, rechts, linksboven, rechtsonder, rechtsboven, linksonder moet kijken. Alleen nu zijn er 12 posities in plaats van 8. Een stap verder is Oog Rotaties of Ogen Draaien. Maar daar zit geen rustpauze in de posities omdat die dynamisch is.