Trampoline springen is een oogoefening…huh? Dat is omdat het een van de beste manieren is om je lymphe doorstroming bijna te vertienvoudigen en je bloedsomloop te stimuleren. De lens van je oog is namelijk heel erg afhankelijk van een schone lymphe. Hoe schoner, hoe helderder de lens. En een vervuild lymphe systeem kan leiden tot staar of cataract. Door de doorstroming dus te bevorderen, kan de lymphe gereinigd worden en de afzettingen in de lens afgevoerd worden.

Kinderen

Nou, dat is wel een erg serieus verhaal. Het is namelijk ook gewoon leuk om trampoline te springen. Hoeveel kinderen smeken hun ouders om een trampoline in de tuin te zetten? Het is goed voor de motoriek en de ogen moeten continue bewegen om de sprong te compenseren. Vrijwel alle kinderen vinden het leuk en het is niet eens zo duur.

Trampoline springen

Spanning/Ontspanning

Het effect wat door het trampoline springen wordt veroorzaakt is dat je spieren steeds even moeten aanspannen en dan in de lucht weer ontspannen. Als je springt en je voelt even aan je buikspieren kun je dat al voelen. Die spanning/ontspanning levert een pompende beweging op voor je lichaam. Je lymphe en bloed worden er sneller door rondgepompt, maar vooral je lymphe. Je lymphe doorstroming wordt namelijk 9 keer zo hoog als normaal in rust.

De Lens en trampoline springen

De lens bestaat uit verschillende fiber lagen. Tussen die lagen stroomt vocht. Dat vocht is verbonden met je lymphe systeem. Stel je voor dat dat lymphe vocht niet schoon is, dan zal dat na verloop van tijd ook de heldere doorzichtige fibers gaan vervuilen. Net als kalkwater uiteindelijk kalkaanslag in de waterleiding zal geven.

Trampoline springen

Je kunt natuurlijk de doorstroming met trampoline springen wel verhogen, maar als je het vocht niet schoner maakt dan zet dat nog geen zoden aan de dijk. Nu is het zo dat als je lymphe doorstromings snelheid hoger wordt, dat dan het lymphesysteem zichzelf al gaat reinigen. Dat is al een winst. Daarnaast zul je via je voeding moeten zorgen dat de stoffen die je binnenkrijgt zuiverder en schoner worden.