Een individuele oog opstelling kan op een aantal manieren:

  • Een “gewone individuele” opstelling. Met placemats en eventueel andere voorwerpen en mij als invoelend medium en begeleider. Elke placemat staat dan weer voor een persoon of soms ook voor iets abstracts.
  • Liggend op de behandeltafel, met craniosacrale grepen word je dan begeleid naar invoelende visuele gewaarwordingen. Die geven je inzicht en laten je voelen welke familieleden er in de ruimte geplaatst worden.
  • Een opstelling die met poppetjes wordt gespeeld. Denk aan een soort playmobil poppetjes, elk poppetje staat dan voor een familielid. Ook dan komen er verrassende resultaten uit het invoelen.

Jij mag je voorkeur aangeven. De meeste mensen kiezen voor de gewone opstelling met placemats.

Direct afspraak maken

Gewone opstelling

Een individuele opstelling kan net zo krachtig werken als een groepsopstelling. Het verschil is dat men bij een groeps opstelling ook zelf als representant in de opstelling van een ander kan staan. Een individuele opstelling kan een oplossing zijn voor iemand die het in eerste instantie te spannend vindt om een groepsopstelling te doen of omdat dat veiliger voelt.

Flessen als representant in de individuele oog opstelling

We hebben een aantal placemats met verschillende kleuren en vormen. Jij mag dan kiezen welke placemat staat voor welke persoon. Dan kunnen we daarmee communiceren en de energie die die placemat vertegenwoordigd vragen stellen.
Soms is het fijn als er en derde persoon aanwezig is om extra in te voelen. Maar dat bespreken we vooraf samen.

Er zijn altijd wel inzichten, sterke gevoelens en vaak tranen. Een opstelling werkt vaak een tijd door, dat kan wel tot een jaar duren.

Cranio opstelling

Een Cranio Opstelling is een een combinatie van een Craniosacraal behandeling en een opstelling. Je ligt dan op tafel en we gaan de communicatie aan met je ogen. Die kunnen aangeven of waar ze aandacht nodig hebben en wie er in het veld komt: bijvoorbeeld je vader, moeder, opa, oma, broers en zussen.

Het voordeel hiervan is dat je zelf door je heen voelt gaan wat het met je doet. Wat raakt je, komen er andere emoties op? Die onderzoeken we door aanraking en vragen. De craniosacraal aanrakingen zijn ervoor om je op een diep nivo met je gevoel verbonden te houden. De vragen en jouw doorvoelde antwoorden geven je inzichten en brengen dingen in je bewustzijn. Het fijne ervan is dat jij het voelt, je voelt dus hoe waar of niet waar sommige vragen of veronderstellingen van jou zijn.

Een cranio opstelling met betrekking tot de ogen kan je los krijgen. Het is ook een onderdeel van het blok van 5 sessie’s die je kunt volgen bij me. De andere sessie’s gaan over oefeningen die speciaal op jou zijn afgestemd in combinatie met een craniosacraal behandeling die je de oefening op een dieper nivo laat integreren.

Met poppetjes of playmobil

Playmobil als figuranten voor een opstelling

We kunnen ook aan een tafel gaan zitten en op tafel een aantal poppetjes opstellen voor de personen in je opstelling. Dan maken we steeds contact met een van de poppetjes waarvan we bepaalde dingen willen weten. Het is heel apart om te merken dat ook dit een hele goed methode is om achter familiepatronen te komen.

Waar?

Ermelo. We hebben liever niet dat een individuele opstelling bij je thuis wordt gedaan omdat onze ervaring is dat het beter werkt om je dat in een nieuwe omgeving te laten doen. Thuis spelen toch emoties, energieën waarvan we niet willen dat die in de weg zitten. Maar zelfs dat is bespreekbaar als dat voor jou echt veiliger voelt.

Hoe het werkt

Een individuele opstelling duurt ca 1 a 2 uur. Ikzelf begeleid de opstelling en we hebben eerst een gesprekje over je ogen. Daarin kan ik je desgewenst al wat adviezen geven over hoe je om kunt gaan met je ogen en wat je er thuis aan kan doen. Het kan zijn dat we een derde persoon vragen als je dat prettig vindt om als representant(e) op te treden. Dat kan een vertrouwd persoon zijn die jij meeneemt of iemand die ik vraag. Maar dat doen we altijd in overleg.

Klik hier voor het tarief
Klik hier voor de locatie

Direct afspraak maken